Bir İnceleme yangın kapısı
Bir İnceleme yangın kapısı
Blog Article
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mütehassıs ekibimiz tarafından üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarının başarısı ile gayrı Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından mualla kalite, peklik, %100 projeye ahenk ve şayan hediye politikamız ile ayrışmaktayız.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Çift kanatlı acil çıkış kapıları, dışa esaslı açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış bapsı adına yapı karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak derundokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı elan buna destelı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı başta başlamak üzere kullanım amacına ve kullanan koca nüshasına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.
Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Kaçış muhtevain kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve özge mimarilarda 125 mm' den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki yanında duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de mehabetli binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut denge kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.
Aynı şekilde Yangın kapısı istanbul kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek bileğerlidir.